Nieuw McLaren-model volgend jaar

McLaren brengt volgend jaar een nieuwe straatauto op de markt. Uiteraard gebeurt dat in samenwerking met Mercedes-Benz, de motorenleverancier van het Formule 1-team. De opvolger van de McLaren F1, die nu nog de werktitel P11 draagt, neemt de plaats in van de Mercedes-Benz McLaren SLR.

De nieuwe McLaren zal een stuk toegankelijker worden dan het eerste model van het Britse merk. Ditmaal wordt het geen supersportauto, maar een tegenhangers van auto’s als de Ferrari F430. De aanschafprijs komt rond de 250.000 euro te liggen. Hoewel we dus niet op topsnelheden van 370 km/h hoeven te rekenen, is de V8-motor in de nieuwe auto zeker niet voor een kleintje vervaardigd. De 550 pk sterke krachtbron van Mercedes is doorontwikkeld door Mahle, waar de kennis en techniek van Cosworth is ondergebracht.

Voor de zomer van 2011 staat een sterkere en snellere variant van de nieuwe McLaren op het programma. Deze P12 krijgt de beschikking over een V10, met meer dan 600 pk. Daarnaast zal de auto lichter worden, zodat we nog betere prestaties kunnen verwachten. Tussendoor verschijnt nog een cabriolet-uitvoering van de P11. Die moet in maart 2011 gereed zijn.