Ferrari heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de California. De nieuwe fraaie Italiaan is een aanvulling van het Ferrari-gamma aan de onderkant. Uniek in de geschiedenis van het merk is dat de motor voorin ligt.

Het uiterlijk van de kleine Ferrari is uitzonderlijk fraai en herkenbaar. De GT, zoals Ferrari de California aanprijst, is standaard voorzien van een inklapbare hardtop. Het chassis is vervaardigd uit aluminium. Ferrari spreekt van ‘uitzonderlijk gebruiksgemak’ dankzij het zogenaamde 2+ concept. Hierdoor heeft de auto, met name in het achterste gedeelte, een ‘grotere veelzijdigheid dan ooit’.

Leuk allemaal, maar bij een Ferrari gaat het om de motor, waarover een hoop nieuws is te melden. De California is voorzien een gloednieuwe direct ingespoten 4.3 V8 met 460 pk. Bovendien is de motor ‘middenvoor’ geplaatst, en dat is voor het eerst in de geschiedenis van het merk. De zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling zorgt voor maximale prestaties. Ferrari belooft een sprint van 0-100 in ‘minder dan vier seconden’.

Om een beetje mee te doen met de huidige milieupraat zegt Ferrari het verbruik en de CO2-uitstoot (310 g/km) zoveel mogelijk teruggebracht te hebben. Het steigerende paardje maakt z’n debuut op de Autosalon van Parijs in oktober. De komende tijd zal er meer informatie bekend worden, evenals aanvullende foto’s.