Skoda gaat de komende jaren het modelgamma uitbreiden met vier volledig nieuwe modellen. Zo komt er een fullsize MPV, een compacte sedan, een SUV en een klein model onder de Fabia. Diverse hooggeplaatste bronnen hebben dat gezegd tegen het Engelse tijdschrijft Autocar.

Het eerste nieuwe model is de productieversie van de Yeti, een compacte SUV waarvan Skoda het conceptmodel in 2005 al liet zien. De Yeti maakt z’n debuut deze zomer op de Autoshow van Londen en is voor een deel gebaseerd op de Volkswagen Tiguan. In ieder geval deelt hij met dat model het 4WD-systeem.

In 2009 volgt er een compacte sedan, onder de Octavia. Deze staat op een geheel nieuw platform en is in eerste instantie bedoeld voor Oost-Europese landen. Ook Volkswagen gaat zo’n model maken, maar dan voor de Amerikaanse markt. Een jaar later krijgt Skoda z’n eigen fullsize MPV. Dat zal een afgeleide zijn van de volgende generatie Volkswagen Sharan.

In datzelfde jaar verschijnt er ook een station-versie van de Suberb maar het grappigste model komt in 2011. Een klein autootje dat is gebaseerd op de Volkswagen Up, maar een geheel eigen gezicht krijgt. Hij komt als tweezits en vierzits op de markt. Ook komt Skoda tegen die tijd met een opnieuw ontworpen Roomster. De verkopen van de huidige vallen volgens Skoda tegen vanwege het aparte uiterlijk, aan die steen zullen de Tsjechen zich dus niet nog een keer stoten.