Subaru brengt waarschijnlijk dit jaar nog een productieversie van de Exiga op de markt. In Japan is namelijk een brochure opgedoken van het model. Op de Tokyo Motor Show eind vorig jaar presenteerde Subaru de concept car van de zevenpersoons crossover.

De zevenzits Exiga houdt het midden tussen een klassieke MPV en een verhoogde stationwagon. Qua afmetingen is de auto vergelijkbaar met de Dodge Journey, maar qua vormgeving richt Subaru zich duidelijk op een andere markt. Waar de Dodge stoer en robuust is, oogt de Exiga vooral gestileerd en futuristisch. Al geven de luchtinlaat in de motorkap en dakspoiler zeker blijk van sportieve ambities. Het grote glazen dak, en sfeerverlichting moeten het interieur verlevendigen.

De conceptversie van de Exiga was uitgerust met een 2,0-liter viercilinder boxermotor, het productiemodel zal ongetwijfeld ook worden uitgerust met de nieuwe boxerdiesel van Subaru. Zoals we van het Japanse merk gewend zijn, beschikt de auto over vierwielaandrijving. Wanneer de Exiga exact op de markt komt, is nog niet bekend. Ook op de prijzen is het nog even wachten.