Wouter Bos zei gisteren in het tv-programma Knevel en Van den Brink dat de Nederlandse automobilist maar gewoon moet wennen aan de hoge brandstofprijzen. “We moeten niet meer hopen dat de benzineprijs zo laag wordt als vroeger”.

Wouter Bos heeft gisteravond duidelijk gemaakt dat we van het kabinet niets hoeven te verwachten op het gebied van accijnsverlaging om de hoge brandstofprijzen te compenseren. Onlangs werd bekend dat de prijs van een liter benzine aan het einde van het jaar wel eens op 2 euro zou kunnen liggen.

Wouter Bos zegt daarover: “Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik zeg wel: we kunnen maar beter wennen aan hoge brandstofprijzen. We moeten er ook eens aan gewend raken dat we niet zoveel energie kunnen verbruiken en we moeten niet meer hopen dat de benzineprijs weer zo laag wordt als vroeger”.

Elsevier.nl maakte de belangrijkste uitspraken van de Minister van financiën op uit het tv-programma. Hij zei verder dat de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama het land heeft voorbereid op een toekomst met dure benzine, hetzelfde wil Bos dus ook in Nederland duidelijk maken.