AutoRAI 2009

De auto-industrie gaat flink gebukt onder de huidige erbarmelijke economische situatie. Grote concerns dreigen zelfs ten onder te gaan en vrijwel alle merken hebben minder te besteden. Even leek daardoor het doorgaan van AutoRAI 2009 in het geding te komen, maar na crisisberaad tussen organisatie en importeurs is besloten de autotentoonstelling in afgeslankte vorm door te laten gaan.

Hoe het programma van AutoRAI 2009 er precies uit komt te zien, wordt op 9 december bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De organisatie werkt nu de plannen uit die tijdens de spoedbijeenkomsten gisteravond zijn besproken. Een grotere kostenefficiency moet ervoor zorgen dat de importeurs minder moeite hebben met de relatief hoge kosten van de beurs in deze economische zwakke tijden.

De bijeenkomst werd ingelast nadat eerder BMW en Daihatsu zich afmeldden voor het grootste auto-evenement van Nederland. Geruchten over meer afzeggingen gonsden in het rond. Op de bijeenkomst hebben de importeurs echter hun steun voor de beurs kenbaar gemaakt. Ook een afvaardiging van BMW was aanwezig bij het beraad, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat het Duitse merk van gedachten zal veranderen en toch naar AutoRAI 2009 komt.