Terwijl de Amerikaanse autofabrikanten langzaam omvallen, stelen de Europese sportautomerken de show in Los Angeles. Na de vernieuwde Porsche Cayman en Boxster staat de volgende primeur alweer klaar: de Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder.

Lamborghini kiest de Autoshow van Los Angeles uit om de open versie van de Gallardo LP560-4 te presenteren. In twintig seconden vouwt het dak van de snelle Italiaan automatisch open. De achterruit kan als windscherm worden gebruikt en uitschietbare rolbeugels waarborgen de veiligheid bij een eventuele koprol.

De motor is hetzelfde als bij de dichte LP560-4. De specificaties zijn er niet minder smakelijk om, de 5.2 V10 heeft een vermogen van 560 pk en levert 540 Nm koppel. De sprint van nul naar honderd kilometer per uur duurt slechts vier seconden, de topsnelheid ligt op 324 km/u. Ook de verbruiks- en uitstootcijfers liegen er niet om, elke honderd kilometer heeft de ‘Lambo’ vijftien liter brandstof nodig (1:6,7) en hij stoot elke kilometer 351 gram CO2 uit.

De E-Gear transmissie is lichter gemaakt en schakelt veertig procent sneller dan voorheen. Standaard krijgt iedere Spyder keramische remmen om de boel weer op tijd tot stilstand te brengen. Op de Los Angeles Autoshow, die op 21 november van start gaat, maakt de Spyder z’n debuut.