Kia Soul vanaf 15.995 euro

Kia heeft de vanafprijs van de Soul bekend gemaakt. De nieuwe crossover van het merk staat vanaf februari in de showroom met een vanafprijs van 15.995 euro.

De Kia Soul heeft altijd 126 pk, zowel de 1.6 dieselmotor als de 1.6 benzinemotor levert dat vermogen. Beide motoren hebben een groen energielabel, B voor de benzinekrachtbron en een C-label voor de diesel. Uitstoot- en verbruikscijfers geeft Kia helaas nog niet vrij.

De vanafprijs van 15.995 euro geldt voor de 1.6 benzine. Op de precieze uitrustingsspecificaties moeten we nog even wachten, net als op de prijs voor de diesel. De verwachting is dat Kia later volgend jaar ook compactere motoren gaat aanbieden.

De Kia Soul heeft geen echte concurrenten wanneer hij in februari het strijdtoneel betreedt. De Daihatsu Materia komt nog het meest in de buurt en verder krijgt de Kia concurrentie van mini-MPV’s als de Opel Meriva en Nissan Note.

Cor Baltus van Kia Nederland is uiteraard erg blij met de komst van de Soul “Het bepalende kenmerk van de opvallende vormgeving is de hoogte van het koetswerk. Hierdoor is de Soul niet alleen mooi en innovatief, maar ook uiterst praktisch en functioneel.”