Lexus heeft op de Autoshow van Los Angeles de nieuwe RX onthuld. Direct bij de marktintroductie komt Lexus weer met een hybridevariant, die zich uiterlijk wat meer zal onderscheiden van zijn ‘gewone’ broertje.

Zoals te verwachten viel heeft Lexus het roer qua design niet radicaal omgegooid. De nieuwe RX oogt wel een stuk moderner en ‘dikker’ dan de huidige. Het merk houdt vast aan de witte achterlichten en aan de voorzijde ontdekken we wat Subaru-trekjes. De coupé-achtige daklijn is behouden waardoor de nieuwe RX dynamisch oogt.

De RX350 heeft een 3.5 V6-motor onder de kap die goed is voor 275 pk. Standaard krijgt de koper een zestraps automaat. De RX450h is de hybride-variant, die dezelfde V6 heeft maar dan gekoppeld aan een 20 pk sterke elektromotor. De hybride-aandrijflijn is efficiënter gemaakt en uiterlijk onderscheidt de 450h zich onder andere door afwijkende wielen, blauwgetinte koplampen en een blauw Lexus-logo.

Lexus geeft helaas nog geen verbruiks- of uitstootcijfers vrij, dus hoeveel efficiënter de nieuwe hybride is weten we nog niet. Hij is in ieder geval wel een stuk veiliger, onder andere door tien standaard airbags. De Lexus maakt z’n debuut op de Autoshow in Los Angeles, in de zomer van 2009 staat ‘ie in Nederland bij de dealers.