De nieuwe Mini Cabrio zal op 28 maart 2009 zijn opwachting maken in Nederland. Nadat er eerder al foto’s van het nieuwe model waren uitgelekt, is er nu ook officieel beeldmateriaal vrijgegeven. Vooral dankzij de weggestopte rolbeugel is de uitstraling van de open Mini er flink op vooruit gegaan.

Niet alleen is de rolbeugel voortaan netjes weggestopt, ook het opengeklapte dak is minder pontificaal aanwezig. Het dak kan overigens ook rijdend worden geopend, mits er niet harder wordt gereden dan dertig kilometer per uur. Een nieuwe feature op de Mini Cabrio is de Always-Open Timer. Hiermee wordt geregistreerd hoeveel er met de kap open wordt gereden. Geen essentiële informatie, maar wel grappig.

Hoewel het dak beter wordt weggestopt, gaat dat niet ten koste van de bagageruimte. Zowel in open als gesloten toestand is het volume met 5 liter toegenomen, tot respectievelijk 125 en 170 liter. Door de achterstoelen in te klappen ontstaat een ruimte van 660 liter en dat is zelfs 55 liter meer dan het maximale volume van zijn voorganger.

De nieuwe Mini Cabrio verschijnt in twee uitvoeringen. De Cooper beschikt over een 120 pk sterke 1,6-liter, waarmee een topsnelheid van 198 kilometer per uur en een acceleratie van 0 tot 100 in 9,8 seconden mogelijk zijn. De Cooper S is uitgerust met een 175 pk sterke turbomotor. De sprint neemt 7,4 seconden in beslag, de topsnelheid bedraagt 222 kilometer per uur.