Saab gaat het het gamma van 9-5 flink uitdunnen, er blijven slechts twee uitrustingsniveaus over. De Business- en Griffin-uitvoering moeten de eer van de inmiddels bejaarde 9-5 hoog houden totdat eind volgend jaar eindelijk de opvolger komt.

De afbrokkeling van het 9-5-gamma is begonnen. Van alle huidige uitrustingsniveaus blijft alleen de Business over, die vergezeld wordt door de Griffin. Het motorenaanbod blijft ongeveer hetzelfde, alleen de 2.3 Biopower verdwijnt, de reguliere 2.3 Turbo wordt alleen nog maar verkrijgbaar als Griffin. De 2.0 Turbo, 2.0 Turbo Biopower en 1.9 TiD komen met beide uitrustingsniveaus in de prijslijst te staan.

Saab breidt de uitrusting van de Business uit met een aantal optische zaken. Een matchromen grille, Aero-achterbumper en chromen details in het interieur moeten de leeftijd van de 9-5 vermommen. De Griffin krijgt dezelfde verfraaiingen, aangevuld met 17 inch wielen, sportstoelen met twotone lederen bekleding en pianolak afwerking in het interieur.

Aan de prijs verandert Saab weinig. De Business 2.0t is er vanaf 37.845 euro, 130 euro duurder dan voorheen. De 2.0t in Griffin-trim kost 44.695 euro. De prijzen van de overige combinaties zijn nog niet bekend. Saab zal de wijzigingen in het gamma nog voor het nieuwe jaar doorvoeren.