Mercedes zal de volgende generatie SLK ook met een dieselmotor leveren. De nieuwe 2.2 viercilinder CDI uit de C-Klasse is volgens het merk uitermate geschikt om in de roadster te gebruiken.

De volgende generatie SLK, die in 2010 op de markt komt, krijgt de beschikking over de nieuwe 2.2 CDI-motor. De website Automotive News Europe heeft dat opgemaakt uit de mond van een bron binnen Mercedes. Het is voor het eerst dat SLK met een dieselmotor leverbaar zal zijn.

De bron verklaart: “De nieuwe 2.2 CDI is perfect voor de SLK. De dieselmotor heeft een hoog vermogen, een geraffineerde loop en is bovendien erg zuinig.” Daarnaast wil Mercedes de concurrentie aangaan met de Audi TT TDI.

De 2.2 CDI viercilinder beschikt over twin turbo-techniek en levert 204 pk. Het koppel van 500 Nm mag er ook zijn. Mercedes hangt in de C-Klasse het Blue Efficiency-label aan de 250 CDI, die met een CO2-uitstoot van 138 g/km bijzonder schoon is voor een auto met een dergelijk vermogen. De C250 CDI is vanaf volgende maand verkrijgbaar, de nieuwe SLK wordt pas in het voorjaar van 2010 geïntroduceerd.