Na vier teasers zijn nu de eerste foto’s op internet verschenen van Lamborghini’s verrassing voor de Autosalon van Parijs. Het blijkt een fraai vormgegeven coupé te zijn. De naam van de conceptcar luidt Estoque.

Enkele details waren al bekend van de teasers: dubbele uitlaten, achterlichten die doorlopen in het kofferdeksel, koplampunits en wielen met vijf dubbele spaken. Het was de bedoeling om de gehele auto nog bedekt te laten tot vanavond of morgen de autojournalisten zich zouden verzamelen bij de onthulling in Parijs. Maar inmiddels zijn de foto’s van de conceptauto al gelekt.

De Lamborghini Estoque concept is een mooi gevormde sportwagen, die qua uiterlijk zeker de concurrentie aankan met auto’s van Porsche, Aston Martin en Lotus. Aan de achterkant loopt de carrosserie wat breder uit, zodat de wielkasten duidelijk aanwezig zijn. De auto is behoorlijk lang, van voor tot achter meet hij maar liefst 5,15 m. De Estoque biedt zitplaats aan vier personen. Naar verluidt heeft de binnenkant een cockpit als in een straaljager, waarbij de informatie via lcd-schermpjes wordt getoond.

Gegevens als de maximum snelheid en acceleratie zijn nog niet bekend. Maar dat zal niet gering zijn, want de Estoque zal vrijwel zeker zijn uitgevoerd met de 560 pk V10-motor die ook in de Lamborghini Gallardo LP560-4 zit. Mogelijk komen er nog meer uitvoeringen van de Estoque. Er gaan geruchten over een dieseluitvoering, een Estoque V8 met een compressor en zelfs een hybride Estoque.

We verwachten meer details over de Lamborghini Estoque concept als morgen de Autosalon van Parijs opent. De productieversie staat voor 2010 in de planning. De organisatie van de Los Angeles Auto Show meldt dat Lamborghini daar nog een wereldprimeur gaat tonen. Dat is al over een maand.