Mercedes-Benz en Aston Martin zijn samen het toepasselijk getitelde project ‘Romeo en Julia’ gestart. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Britse tijdschrift Car Magazine neemt Mercedes-Benz een minderheidsbelang in Aston Martin, dat sinds de breuk met Ford deels in handen is van een Koeweitse investeringsmaatschappij.

Mercedes-Benz en Aston Martin gaan onder meer motoren en transmissies uitwisselen. Zo zou de komende generatie modellen van Aston Martin niet langer meer worden uitgerust met de van Ford afkomstige V12, maar met een twaalfcilinder biturbomotor van Mercedes-Benz.

In ruil voor de motoren gaat Aston Martin helpen om Maybach naar een hoger plan te tillen. Door het ervaren Britse merk in te schakelen, hoopt Daimler eindelijk echt succes te kunnen boeken met de luxetak van het concern. Een ander belangrijk onderdeel van het samenwerkingsverband is de gezamenlijke ontwikkeling van hybridetechniek. Waarschijnlijk zal Aston Martin geen rol gaan spelen in de totstandkoming van de opvolger van de Mercedes McLaren SLR.