Lamborghini heeft aan de Italiaanse politie de sleutels van een nieuwe Gallardo LP560-4 overhandigd. De oude uit 2004 had er alweer 140.000 kilometer opzitten dus het werd wel eens tijd voor wat nieuws.

De Lamborghini LP560-4 Polizia is uitgerust met de nieuwste GPS-apparatuur. Kentekens van overtreders worden automatisch herkend en direct doorgestuurd naar het politiebureau waar ze nagetrokken worden. Zo kan de agent bijvoorbeeld meteen zien als een auto als gestolen is opgegeven. Daarnaast is de Gallardo voorzien van een standaard politie-uitrusting. De LED-zwaailichten zijn extra plat vormgegeven om de stroomlijn zo min mogelijk te verstoren.

De nieuwe Gallardo wordt ingezet in midden- en Zuid-Italië, vooral op de snelweg van Salerno (iets ten zuiden van Napels) richting het zuiden is het oppassen geblazen. De Gallardo heeft een topsnelheid van 325 km/u en alleen agenten die een speciale rijtraining hebben gevolgd mogen met de auto rijden.

Naast de nieuwe LP560-4 van de Romeinse politie beschikt het korps van Bologna sinds 2005 over een Gallardo. Die heeft ondertussen 100.000 kilometer gereden. Lamborghini meldt trots dat de Gallardo’s tot nu toe probleemloos hebben gefunctioneerd en buiten de reguliere beurten om nooit de garage bezochten.