Volkswagen Microbus

Volkswagen neemt mogelijk in Amerika de Microbus in productie. Eerdere plannen om dit studiemodel tot leven te wekken, strandden in 2005 om financiële redenen. Nu Volkswagen een fabriek in de Verenigde Staten laat bouwen, lijkt het project toch levensvatbaar te kunnen worden.

Aanvankelijk was het de bedoeling de Microbus in Hannover te produceren, maar vanwege de lage dollarkoers zou het bij voorbaat een verliesgevende onderneming worden. De Microbus, die in 2001 als studiemodel debuteerde, verdween daardoor weer in de ijskast.

Nu lijkt de tijd aangebroken om de gezinsbus weer te ontdooien. Volkswagen bouwt in Chattanooga een fabriek, waar het een concurrent van de Toyota Camry gaat maken. De auto krijgt het formaat van de Passat, maar de productiekosten moeten op het niveau van de Jetta komen te liggen. Het onderstel zou bovendien geschikt zijn om de Microbus op te bouwen.

Volkswagen heeft bevestigd dat er een tweede model gebouwd gaat worden in de Amerikaanse productiefaciliteit, maar weigert te vermelden om welk model het gaat. Mogelijk komt er dus over een jaar of drie eindelijk een echte Amerikaanse gezinsauto van Volkswagen in plaats van de Routan, die op de Chrysler Grand Voyager is gebaseerd.