De ANWB en Route Mobiel krijgen er een geduchte concurrent bij, want ook BOVAG gaat een pechhulpdienst aanbieden. BOVAG Pechhulp maakt gebruik van de meer dan 6.000 autobedrijven die bij de brancheorganisatie zijn aangesloten. Voor de dienstverlening werkt BOVAG samen met Mondial Assistance.

Wanneer een automobilist die is aangesloten bij BOVAG Pechhulp onderweg strandt, wordt het eigen autobedrijf ingeschakeld. Mocht het pechgeval zich aan de andere kant van het land voordoen, dan wordt ook een BOVAG-collega in de buurt ingeseind. Het is dan mogelijk de auto naar de eigen garage te laten brengen. De coördinatie van de pechmeldingen is in handen van Mondial Assistance. Mocht het niet mogelijk zijn een BOVAG-bedrijf in te schakelen, dan biedt een erkende berger uitkomst.

BOVAG heeft de dienst al enkele jaren in ontwikkeling en heeft na de positieve reacties van bedrijven en klanten besloten er definitief haar naam aan te verbinden. Vanaf 8 september start BOVAG een uitgebreide mediacampagne om de Pechhulp op de kaart te zetten. Het lidmaatschap van BOVAG Pechhulp kost 49,95 euro per jaar en bevat dekking in heel Europa en vervangend vervoer. Het abonnement is gekoppeld aan het kenteken van een auto en deelname is alleen mogelijk als de auto bij een BOVAG-bedrijf in onderhoud is.