Maserati presenteert op de Salon van Parijs de GranTurismo MC Corse Concept. Waar het Italiaanse merk de laatste tijd meer de kant van de luxe op leek te gaan, knalt de sportiviteit er nu weer als vanouds uit.

De MC Corse is gebaseerd op de GranTurismo S. Met 430 pk was dit al een aardig potent model, maar dankzij enkele aanpassingen aan de krachtbron en uitlaat heeft Maserati het vermogen met nog eens 20 pk weten op te voeren.

Een speciale bodykit voorkomt dat het extra vermogen tot een minder stabiele wegligging leidt. De aanpassingen aan de carrosserie zorgen voor meer neerwaartse druk, en dus meer grip. Bovendien is de luchtweerstand juist afgenomen en dat komt de prestaties eveneens ten goede.

Maserati doet echter nog geen uitlatingen over de verwachte topsnelheid en acceleratiecijfers. De Maserati GranTurismo MC Corse is in ieder geval uitermate competitief. Zowel de remmen als de banden rond de 18-inch velgen zijn geschikt voor circuitgebruik en de auto is voorzien van een rolkooi.