Mazda gaat vrolijk door met het maken van spectaculaire conceptcars. Voor de aanstaande Autosalon van Parijs heeft Mazda de Kiyora ontworpen, een stadsauto voor jonge mensen.

Mazda verblijdt de Autosalon van Parijs met een nieuwe fraaie conceptcar. De Kiyora is volgens de Japanners een compacte lichtgewicht stadsauto van een nieuwe generatie. Het model is ontworpen volgens de Nagare designfilosofie en heeft als thema ‘water’. De Nederlander Laurens van den Acker stond aan het hoofd van het ontwerpteam.

Kiyora betekent in het Japans ‘schoon en puur’ en voldoet aan alle waarden die Mazda heeft samengebracht onder de noemer ‘duurzame zoom-zoom’. Dat houdt in dat zaken als rijplezier en veiligheid hand in hand gaan met milieuvriendelijke eigenschappen. De conceptcar is voorzien van een nieuwe generatie viercilinder benzinemotor met start/stop-systeem.

De Kiyora staat op een geheel nieuw platform, waarbij zoveel mogelijk op gewichtsbesparing is gelet. Volgens Mazda beantwoordt het interieur en de uitrusting van de Kiyora aan de wensen van ‘jonge eigenaren en gebruikers’. Op de Autosalon van Parijs kunnen we de Kiyora in het echt bewonderen.