BMW 7-serie Active Hybrid

Nadat Mercedes vorige week de S400 BlueHybrid onthulde komt BMW nu met de 7-serie Active Hybrid. Alles behalve toeval want de twee fabrikanten hebben de techniek gezamenlijk ontwikkeld.

Dat betekent dat ook de ‘Siebener’ gebruik maakt van lithium ion-accu’s die een 20 pk sterke elektromotor voeden. BMW spreekt van een Mild Hybrid, wat inhoudt dat de elektromotor een puur ondersteunende rol heeft. Hij vervangt de dynamo en startmotor en helpt bij snel accelereren. Dat levert volgens het Duitse merk een brandstof- en CO2-reductie van vijftien procent op.

In de BMW 7-serie is de elektromotor gekoppeld aan de 407 pk sterke V8 met twee turbo’s. Dankzij een start/stop systeem wordt de V8 uitgeschakeld wanneer de auto stilstaat. De lithium ion-accu’s zijn onder de kofferruimte ingebouwd, terwijl de elektromotor in de transmissie een plek heeft gekregen.

Officieel is de Active Hybrid nog een conceptcar maar hij zal nagenoeg ongewijzigd in productie gaan. Voor de ‘leuk’ heeft BMW het showexemplaar dat in Parijs zal staan voorzien van de kleur ‘Bluewater metallic’, ook de 20 inch lichtmetalen wielen zijn in die kleur gespoten.