Rolls-Royce introduceert een nieuwe speciale uitvoering van de Phantom. Het model is gericht op de markt in het Midden-Oosten en dat blijkt al uit de naamgeving. De extra typeaanduiding Mirage verwijst namelijk naar het beroemde Arabische renpaard Mirage.

Mirage maakte in de jaren dertig furore in de Verenigde Staten en werd daar ook wel de ‘Champion Arabic Stallion’ genoemd. De Rolls-Royce Phantom Mirage is net als het renpaard spierwit. Volgens de autofabrikant houden de overeenkomsten daar niet op. Beide zijn bijvoorbeeld stijlvol en snel. Al heeft Rolls-Royce geen aanpassingen gedaan aan de krachtbron, de 453 pk sterke 6,75 liter V12 met een maximumkoppel van 720 Nm.

Op het gebied van elegantie heeft Rolls-Royce wel elementen toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat de Phantom Mirage sportiviteit uitstraalt. Zo staat de auto op 21-inch lichtmetalen velgen en zijn de uitlaatpijpen duidelijk zichtbaar. Het interieur is verrijkt met carbon accenten en de lederen bekleding is voorzien van het Mirage-embleem. Overigens is de auto ook in het zwart leverbaar.