Het Britse sportwagenmerk AC Cars komt met de Cobra MkVI. Laat je niet misleiden door het retro uiterlijk, de MkVI heeft een 6,2 liter V8 van Corvette in huis, waarvan het vormogen kan oplopen tot 647 pk.

De AC Cobra MkVI combineert een lichtgewicht body met een brute motor en een retro uiterlijk. De MkVI heeft een hardtop met een soort vleugeldeuren, waarvan het onderste deel niet mee omhoog klapt. Het aluminium spaceframe chassis van de AC wordt met de hand gebouwd in Duitsland. Ook de carrosserie is van aluminium waardoor het totale gewicht slechts 1.025 kg bedraagt.

De motor komt bij GM vandaan, de 6.2 V8 uit de Corvette werd geschikt geacht voor deze super-Cobra. Hij komt in twee vermogenvarianten, de GT heeft 437 pk en de GTS zelfs 647 pk. Die laatste sprint in slechts 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Om alles weer op tijd tot stilstand te krijgen kocht AC het remsysteem in bij Porsche.

AC werkt op dit moment aan een Europees distributienetwerk. Van origine is AC een Brits automerk maar het hoofdkantoor bevindt zich in Malta. De MkVI gaat in Duitsland gebouwd worden en de motor is Amerikaans. De nieuwe AC debuteert op de Top Marques Show in Monaco.