Bertone heeft op de Autoshow in Sjanghai de Mantide othuld. Het Italiaanse designhuis ontwierp in opdracht van een rijke Aziaat op basis van de Corvette ZR1 deze one-off. En wat voor een!

Bertone-designer Jason Castriota heeft zich flink uitgeleefd voor het design van de Mantide. Hoe langer je ernaar kijkt hoe meer vreemde, fraaie, aparte en doordachte vormen je ontdekt in deze unieke auto. Kijk eens naar de heftige vouwen op de motorkap, de hooggeplaatste spiegels, de diepgeplaatste luchtinlaat aan de zijkant, de zwevende carrosserie boven het achterwiel en de driehoekige vormen aan de achterzijde.

Het enige waaraan je nog de Corvette herkent is het glazen inzetstuk op de motorkap. De Mantide is niet alleen ontworpen om visueel indruk te maken, de luchtweerstand is 25 procent verbeterd (cW-waarde 0,29) en de Mantide heeft 30 procent meer downforce dan de donorauto. De Italiaanse Amerikaan is flink stijver en ligt stabieler op de weg. Bertone spreekt zelf bescheiden van ‘de meest fantastische straatlegale sportauto ter wereld’.

De toepassing van lichte materialen als carbon, dat zelfs in de wielen is gebruikt, maakt de Mantide 100 kg lichter dan de ZR1. De prestaties zijn indrukwekkend: 0 tot 100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 351 km/u. Helaas zal er maar een exemplaar worden gebouwd van de Mantide, voor een rijke Aziatische klant.