Buick presenteert op de Autoshow van Shanghai de Business MPV Concept. De full-size MPV is ingericht voor zakelijk gebruik en heeft een hybride aandrijflijn. Of er productieplannen zijn meldt het Amerikaanse merk niet.

Buick heeft in China een sterke positie verworven als premiummerk, naast concurrenten als Mercedes en BMW. In thuisland Amerika lopen consumenten veel minder warm voor de premium-ambities van Buick. Het merk presenteert nu speciaal voor de autoshow van Shanghai een conceptcar.

De Business MPV Concept is met een lengte van 5,30 m een flinke jongen en biedt plaats aan zes personen. De stoelen zijn draaibaar en de tafels te verschuiven waardoor de MPV is om te toveren tot een soort rijdende vergaderzaal. De elektrische schuifdeur en het ontbreken van de C-stijl zorgen voor een gemakkelijke instap.

Voor de bestuurder monteert Buick een ‘touchscreen dashboard’ waarop hij de status van de motoren in de gaten kan houden. De Buick heeft namelijk een hybride aandrijflijn, waarbij een 2.4 viercilinder is gekoppeld aan een elektromotor. Een start/stop-systeem en remenergieregeneratie zorgen voor een zo gunstig mogelijk verbruik. Of er productieplannen zijn voor de Business MPV Concept meldt het merk niet maar het design heeft wel trekjes die we in productiemodellen van Buick en zusje Opel terug gaan zien.