Chevrolet is niet aanwezig op de IAA in Frankfurt, een van de belangrijkste autobeurzen van Europa. Het is daarmee na Honda, Nissan en Mitsubishi het vierde merk dat verstek laat gaan op de Duitse autoshow.

Automotive News Europe meldt dat Chevrolet geen stand heeft op de autobeurs in Frankfurt, die in september plaatsvindt. De economische crisis is daarvoor de directe aanleiding, het merk moet bezuinigen. Eerder gaven Mitsubishi, Honda en Nissan al aan niet aanwezig te zijn in Frankfurt om dezelfde redenen.

Marc Kempe, directeur communicatie bij Chevrolet Europe zegt tegen Automotive News: “Chevrolet staat niet in Frankfurt. We hebben de Cruze al gelanceerd en de Spark stond in Genève dus we hebben geen introducties voor de show in Frankfurt.”

Hij geeft aan dat het merk elke cent moet omdraaien. Het ontbreken van primeurs is de doorslaggevende reden om niet in Frankfurt te staan. Voorlopig zijn de andere General Motors-merken wel aanwezig op de IAA maar Saab, Opel, Hummer, Cadillac en Corvette maken een roerige tijd door dus er kan nog van alles veranderen.