Het is officieel: vier belangrijke bedrijfsonderdelen van Kroymans zijn failliet verklaard. Hier valt ook de tak met het Europese importschap van de merken Cadillac, Corvette en Hummer onder.

De holding Kroymans brokkelt snel af. De bedrijfsonderdelen Kroymans Import Europe, Kroymans Car Import, Kroymans Retailgroup en Kroymans Corporation zijn door de rechter in Amsterdam officieel failliet verklaard. Vorige week werd al bekend dat Kroymans faillissement zou aanvragen voor het importschap van de Amerikaanse merken Cadillac, Corvette en Hummer.

Vooralsnog zijn de import-BV’s van Alfa Romeo, Jaguar, Kia en Saab niet failliet verklaard omdat deze als aparte BV’s te boek staan onder Kroymans Car Import. Automotive Online meldt dat nu zo snel mogelijk wordt geprobeerd deze BV’s door te verkopen aan geïnteresseerden. Meerdere partijen zouden al interesse hebben getoond voor de verschillende merken.

Gisteren werd al bekend dat de vakbonden vrezen voor een ontslagaanvraag van duizend werknemers. Of dat gebeurt hangt af van de banken. Als die zo snel mogelijk geld willen zien dan worden alle onderliggende bedrijfstakken ook failliet verklaard waardoor het banenverlies groot zal zijn. Wanneer het lukt om een aantal onderliggende BV’s door te verkopen dan blijft het banenverlies beperkt.

Update 17:04 – Inmiddels heeft Kia Nederland bekend gemaakt dat de levering van onderdelen aan de dealers is hervat na een korte onderbreking door de problemen bij Kroymans. Het bedrijf zegt dat er op dit moment gesprekken gaande zijn met partijen over de voortzetting van de Kia-import in Nederland.