Ferrari staat na drie races in het kampioenschap Formule 1 nog steeds met lege handen. De rode bolides wisten nog geen punten te scoren waarmee het team z’n slechtste seizoensstart sinds 1981 beleeft.

De Formule 1 staat op z’n kop. Brawn GP, Red Bull en Toyota voeren het veld aan en traditionele topteams als McLaren en Renault kijken nu al tegen een grote achterstand aan. Nergens is de ellende zo groot als bij Ferrari. De Italianen staan na drie races op nul punten, de F60 is simpelweg te traag en onbetrouwbaar.

De Grand Prix van China, die afgelopen weekend werd verreden, maakte dat nogmaals pijnlijk duidelijk. Terwijl Red Bull een voor het team historische 1-2 scoort komt Ferrari niet verder dan een tiende plaats voor Räikkönen en een kapotte auto voor Massa. De coureurs geven zich nog niet gewonnen: “We bevinden ons in een lastige situatie. Dat zijn we niet gewend maar ik geloof nog steeds in het team,” aldus Massa.

Voor de Grand Prix van Spanje komt Ferrari met een aantal modificaties aan de auto. Na de race bekijkt het team of de nieuwe onderdelen hebben geholpen. “Als we het tij niet kunnen keren bij de start van het Europese seizoen dan verleggen we de focus naar volgend jaar,” zo zegt teambaas Stefano Domenicali. Hiermee geeft hij aan dat 2009 wel eens een verloren seizoen zou kunnen zijn.