Jaguar Nederland, dat deel uitmaakt van de in moeilijkheden verkerende Kroymans Corporation, verhuist volgens insiders binnen afzienbare tijd weer terug naar Beesd, naar het pand langs de A2 waarin ook Volvo Nederland en Land Rover Nederland zijn gehuisvest.

Anderhalf jaar geleden, toen de bomen in autoland en dus ook bij de Kroymans Corporation nog tot in de hemel leken te groeien, verhuisde Jaguar Nederland juist vanuit Beesd naar de Kroymans-vestiging aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum. Na de overname van Jaguar en Land Rover door Tata had Kroymans zijn jarenlange gedeeltelijke importschap, waarbij de fabriek de rest van de importrechten bezat, omgezet in een honderd procent importbedrijf.

Voor Jaguar Nederland is nog geen faillissement aangevraagd. Volgens insiders ligt het in de lijn der verwachting dat ‘Tata de zaak overneemt’ en weer onderbrengt in het pand in Beesd. De ruimte, die Jaguar Nederland daar anderhalf jaar geleden bij het vertrek achterliet, zou nog leeg staan en dus gewoon beschikbaar zijn. Blijft de vraag of Jaguar Nederland en Land Rover Nederland dan als twee afzonderlijke importbedrijven blijven bestaan of schuift Tata ze in elkaar, onder een éénhoofdige directie?

Van de diverse importbedrijven die tot voor kort onder de Kroymans-paraplu functioneerden, heeft Kia onder auspiciën van Kia Europa inmiddels een doorstart gemaakt, gaat Alfa Romeo terug naar de Fiat Auto Nederland Groep in Lijnden en zou volgens de laatste informatie Jaguar dus onder de vleugels van Tata terugkeren naar Beesd. Blijft over de vraag wat er met Saab Nederland gaat gebeuren?