Kia-logo

Kia Motors Europe neemt het failliete Kia Nederland B.V. over. De organisatie opent een nieuwe vestiging in Nederland en het grootste deel van het personeel blijft aan. Binnen enkele dagen moet er een definitieve overeenkomst worden gesloten.

Kia Motors Europe, dat al in 29 Europese landen de import van het merk verzorgt, gaat de import van Kia in Nederland regelen. Op dit moment vinden gesprekken plaats tussen de Europese organisatie en de bewindvoeders van Kia Nederland en de intentie is er om binnen enkele dagen een definitieve overeenkomst te sluiten.

De organisatie blijft voor een groot deel intact, in een officiële verklaring van Kia Motors Europe staat dat ‘het overgrote deel van de huidige medewerkers’ een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden krijgt. Ook de onzekerheid bij klanten zou nu weggenomen moeten zijn maar het is nog niet helemaal duidelijk of gedupeerde klanten met betaalde maar nog niet geleverde auto’s zijn geholpen.

Het lijkt erop dat Kia Motors Europe probeert zo snel mogelijk een doorstart te maken met Kia Nederland BV. De Europese organisatie zal alle activiteiten overnemen en waarschijnlijk ook de meeste bezittingen. Kia is het eerste merk dat zich heeft losgeweekt van het afbrokkelende Kroymans-imperium. De toekomst van het importschap van de merken Alfa Romeo, Cadillac, Corvette, Hummer, Jaguar en Saab is nog onduidelijk.