Ferrari 599XX

Het was een van de grote vraagtekens op de Autosalon van Genève, de Ferrari 599XX. Volgens Ferrari een soort rijdend laboratorium dat voor en door klanten wordt getest. Het merk heeft nu meer beeldmateriaal vrijgegeven van deze bijzondere auto.

Op de Autosalon van Genève stond de 599XX op de Ferrari-stand in een hoekje, omringd door een kudde Italianen. Een goed zicht op de performance auto was er helaas niet. Ferrari geeft nu eindelijk duidelijk beeldmateriaal vrij van de 599XX maar blijft uiterst vaag over het doel van de auto.

De 599XX is gebaseerd op de 599 GTB Fiorano en heeft allerlei technische innovaties aan boord. Een ervan is Actiflow, dat zorgt voor een optimale luchtdoorvoer onder de auto. De ‘uitlaten’ van het systeem zitten op de plaats van de achterlichten. Het vermogen van de V12 is flink opgeschroefd, van 620 naar 700 pk. Dat vermogen komt pas vrij bij 9.000 tpm.

De vele carbonfiber spoilers zorgen voor zeer veel downforce. Bij 300 km/u ontstaat er 630 kg neerwaartse druk, waardoor de auto zeer veel grip heeft. De aangepaste versnellingsbak heeft een schakeltijd van slechts 60 ms. Diverse media suggereren dat de 599XX is een hint naar een te verschijnen 599 Scuderia. We wachten rustig af…