Begin deze maand maakte minister Cramer bekend dat ook in Nederland een sloopregeling van kracht wordt. Sindsdien leven er veel vragen onder autobezitters. Sinds kort zijn er enkele handige websites die de nodige antwoorden moeten geven.

Er is in Nederland flink onderhandeld over de komst van een sloopregeling. Niet alle wensen die de autosector indiende zijn vervuld in de regeling die de regering uiteindelijk heeft opgesteld. Tijdens het onderhandelingsproces is tegenstrijdige informatie naar buiten gekomen, onder meer of er nu wel of geen slooppremie komt voor oude personenauto’s. Dit heeft veel vragen opgeroepen onder autobezitters.

Gelukkig zijn er nu enkele handige websites die consumenten – ook bedrijven – de nodige informatie bieden. Het samenwerkingsverband van de Rai Vereniging, Bovag, ARN en Stiba biedt de site www.nationalesloopregeling.nl. Hierop staan alle regels en voorwaarden uitgelegd. Op de site staan ook de antwoorden van veelgestelde vragen en het laatste nieuws.

Wellicht nog handiger voor consumenten is de website www.berekenjeslooppremie.nl van de VWE. Dit bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie heeft toegang tot de RDW-kentekenregistratie en andere aanvullende informatie van auto’s die in het bezit zijn bij Nederlandse automobilisten. Door simpelweg je kenteken in te vullen berekent de site of je in aanmerking komt voor een slooppremie en hoe hoog die is voor betreffende auto. Tevens worden de voorwaarden vermeld om in aanmerking te komen.

Lees hier alles over de sloopregeling