Chrysler sleept voormalig partner Daimler voor de rechter. Volgens de Amerikanen weigert Daimler onderdelen te leveren waardoor de productie van sommige modellen in gevaar komt. Daimler zegt dat het nog geld tegoed heeft van Chrysler.

Chrysler en Daimler zijn een juridisch conflict beland. Chrysler zegt dat Daimler geen onderdelen meer levert waardoor de productie van de Dodges Charger en Challenger en de Chrysler 300C in gevaar komt. Het gaat om stuurkolommen en koppelomvormers voor die modellen.

Daimler ontkent de beschuldigingen. Volgens Chrysler komt het conflict voort uit een eerdere ruzie over de levering van motoren. Daimler levert Mercedes-diesels aan Chrysler voor PT Cruiser maar Chrysler heeft veel minder motoren afgenomen dan in het contract stond.

Daimler zegt recht te hebben op 55 miljoen euro van Chrysler om de geleden schade op te vangen. Volgens Chrysler is deze rekening in april al vereffend, toen Daimler afscheid nam van de laatste Chrysler-aandelen. Chrysler weigert de miljoenen te betalen en dat heeft geleid tot een leveringstop van onderdelen. Wanneer de rechter uitspraak doet is nog niet bekend.