Sloopregeling

Er komt definitief geen vervolg op de succesvolle sloopregeling in Duitsland. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse overheid bekend gemaakt. Naar verwachting zal het budget voor de ‘Abwrackprämie’ in oktober of november op zijn.

De sloopregeling in Duitsland krijgt geen vervolg als de huidige vijf miljard euro op is. De overheid heeft bekend gemaakt dat er geen nieuw budget wordt aangeboord om de ‘Abwrackprämie’ te verlengen. In april van dit jaar werden de beschikbare miljarden voor de sloopregeling vanwege het grote succes al een keer aangevuld.

Op dit moment ontvangen Duitsers een sloopbonus tot 2.500 euro wanneer ze hun oude auto inleveren en een nieuwe aanschaffen. Het heeft de afgelopen maanden geleid tot een stijging van zo’n dertig procent in de autoverkopen. De economie in Duitsland is in het tweede kwartaal van 2009 gegroeid, mede dankzij de sloopregeling.

De Duitse sloopregeling was een voorbeeld voor vele andere landen over de hele wereld. Onder andere Italië, Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten en Japan volgden. Duitsland is nu ook een van de eerste landen die weer stopt met de succesvolle regeling. Het zal spannend worden wat de autoverkopen gaan doen in de maanden na beëindiging van de maatregel.