Opel logo

Een faillissement voor Opel komt steeds dichterbij nu de Duitse overheid en General Motors met elkaar overhoop liggen. Ze zijn het niet eens over wie de nieuwe eigenaar van het merk moet worden.

De Duitse overheid wil beloofde 1,5 miljard euro alleen in Opel investeren als de toekomstige eigenaar een solide toekomstplan heeft voor Opel. Ook moeten zoveel banen in Duitsland worden behouden. Het bod van Magna voorziet daar volgens de Duitsers het beste in. Eerder al sprak de Duitse regering de voorkeur uit voor Magna.

Het trustfonds dat tijdelijk eigenaar is van Opel ziet het liefst dat investeringsmaatschappij RJH International de nieuwe eigenaar van Opel wordt. Het trustfonds bestaat uit vertegenwoordigers van General Motors, de Duitse overheid en enkele experts.

Het bod van RJH is volgens het trustfonds en GM het beste, het is minder gecompliceerd. Komende week wordt uitsluitsel verwacht over de toekomst van Opel. Als de partijen er niet uitkomen dan rest er slechts een optie: een faillissement. En daar zit helemaal niemand op te wachten.