MG Rover

Er komt geen onderzoek naar de rol van de voormalige eigenaren van MG/Rover tijdens het faillissement. De Britse overheid had daarom gevraagd omdat er bij het faillissement veel geld weggesluisd zou zijn.

Het Serious Fraud Office in Groot Brittannië gaat geen onderzoek doen naar fraude rondom het faillissement van MG/Rover in 2005. De overheid had daarom gevraagd omdat er vermoedens waren dat de toenmalige eigenaren met voorkennis geld wegsluisden. De Britse overheid investeerde destijds zestien miljoen pond in het noodlijdende bedrijf.

Het Serious Fraud Office heeft in opdracht van de overheid de documenten van MG/Rover bekeken en ziet geen aanleiding om verder onderzoek te doen. De vier eigenaren van het toenmalige concern, die in Engeland de Phoenix Four worden genoemd, ontkennen het bedrijf moedwillig te hebben kaalgeplukt.

Bij het faillissement van MG/Rover was er 1,3 miljoen pond aan schulden en verloren 6.000 werknemers hun baan. De Phoenix Four namen MG/Rover in 2000 voor een symbolisch bedrag van 10 pond over van BMW. Vijf jaar later ging het Britse bedrijf ten onder.