BMW Concept ActiveE

BMW onthult volgende maand op de autoshow van Detroit de Concept ActiveE. Het is na de Mini E de tweede elektrische auto waarmee de BMW Group een praktijktest gaat uitvoeren.

BMW werkt hard aan de ontwikkeling van elektrische modellen. Eerder al startte het concern een proef met de Mini E en binnenkort sturen de Duitsers de elektrische 1-serie Coupé de straat op. De auto’s in die testvloot zijn afgeleid van deze Concept ActiveE. Een in serie geproduceerd elektrisch aangedreven model kunnen we binnen vijf jaar verwachten. BMW waagt zich niet aan precieze voorspellingen. Wel worden de elektrische modellen van BMW onder een nieuw submerk op de markt gebracht.

De elektromotor van de ActiveE is in de achteras geïntegreerd. Daarboven zit het accupakket, dat bestaat uit lithium-ion batterijen. Door deze constructie blijft er nog maar weinig bagageruimte over, slechts 200 liter. De 1-serie Coupé weegt door de elektrische aandrijving 1.800 kg maar heeft een laag zwaartepunt.

De elektromotor produceert 250 Nm koppel en omgerekend 170 pk. De ActiveE accelereert in ‘minder dan negen seconden’ van 0 naar 100 km/u. BMW geeft een topsnelheid op van 145 km/u en na 160 kilometer moet de auto worden opgeladen. Dat gaat met een snellader in zo’n drie uur tijd.