Ford vervangt de inmiddels bejaarde V6 in de Mustang voor een moderner exemplaar. De nieuwe zescilinder produceert 309 pk en wordt gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Ford neemt na decennia trouwe dienst afscheid van de 4,0 liter V6 in de Ford Mustang. De basis van de oude motor stamt nog uit eind jaren ’60 en kan de concurrentie met moderne V6-en niet meer aan. Dat ziet Ford nu ook in en daarom krijgt de Mustang een nieuwe zescilinder.

De 3.7 V6 produceert 309 pk en is afkomstig van Lincoln, een Amerikaans dochtermerk van Ford. Daar levert de krachtbron ‘slechts’ 273 pk. De Mustang is de eerste achterwiel aangedreven auto waarin de V6 dienst doet. Tegelijk met de nieuwe krachtbron introduceert Ford twee nieuwe zesversnellingsbakken, een automaat en een handbak.

Het Amerikaanse merk voert ook aanpassingen door aan het uitlaatsysteem, de remmen, de vering en in het interieur. Een voordeel is dat de nieuwe motor in de Verenigde Staten wordt geproduceerd, de oude V6 werd vervaardigd in Keulen en moest verscheept worden naar Amerika. Ford stelt de vernieuwde Mustang deze week voor op de autoshow van Los Angeles. De coupé is officieel niet in Nederland verkrijgbaar maar via de grijze import komen er toch regelmatig exemplaren naar ons land.