Update: Spyker heeft de interesse in Saab officieel bevestigd. Het bedrijf voert gesprekken met General Motors over een eventuele overname.

De soap rondom Saab lijkt een verrassende wending te krijgen. Spyker zou samen met z’n Russische eigenaar een bod hebben uitgebracht op het Zweedse merk, zo meldt een anonieme bron aan Automotive News.

Spyker is de nieuwste naam die in verband wordt gebracht met Saab. De Nederlandse sportautobouwer heeft samen met z’n Russische geldschieter – de Converse bank – een schriftelijk bod uitgebracht op het noodlijdende Zweedse merk.

Hoeveel Spyker voor Saab biedt is niet bekend. Het management van Spyker dicht Saab een gezonde toekomst toe nu de nieuwe 9-5 en aankomende 9-4X volgend jaar op de markt komen. Bovendien zou Spyker kunnen profiteren van de techniek van de Zweden.

General Motors geeft Saab tot 31 december de tijd om een nieuwe koper te vinden nu sportautobouwer Koenigsegg vorige week plotseling is afgehaakt. Als die koper niet wordt gevonden zal GM Saab langzaam gaan ontmantelen en de verschillende onderdelen apart verkopen. Onder andere het Chinese concern BAIC is geïnteresseerd in (oude) techniek van Saab.