Volkswagen heeft een belangrijke stap gezet naar de definitieve integratie van Porsche in de Volkswagen Groep. Het concern heeft 49,9 procent van de aandelen van Porsche gekocht.

Porsche wordt geïntegreerd in de Volkswagen Groep nadat er bij de Porsche Holding financiële problemen ontstonden. Deze week heeft het grootste autoconcern van Europa een belangrijke stap daartoe gezet.

Volkswagen heeft 49,9 procent van de aandelen van Porsche gekocht. Daar is een bedrag van 3,9 miljard euro mee gemoeid. Volkswagen verwacht schaalvoordelen ter waarde van 700 miljoen euro te behalen door de overname. In 2011 zal de overname worden afgerond en neemt Volkswagen het merk helemaal over.

Met de overname komt er een einde aan een roerige periode bij Porsche. Het moederbedrijf van Porsche, de Porsche Holding, verslikte zich in de overname van Volkswagen waardoor er financiële problemen ontstonden. Het kostte topman Wendelin Wiedeking de kop. Het sportwagenmerk heeft daarnaast veel last van de crisis waardoor de schuldenlast alleen maar verder opliep.