‘Wat ze in Engeland kunnen met de Caparo T1, dat kunnen wij ook’, moet de Nieuw-Zeelander Jack Freemantle gedacht hebben. Hij ontwikkelde in zes jaar tijd zijn eigen sportauto en deze Hulme CanAm is het resultaat.

De Hulme CanAm is vernoemd naar de Nieuw-Zeelandse Formule 1-coureur Denny Hulme, die in 1967 wereldkampioen werd. De CanAm heeft dan ook F1-achtige prestaties. De sprint van 0 tot 100 km/u zou in minder dan drie seconden achter de rug zijn en met een topsnelheid van 315 km/u zijn er maar weinig auto’s die je niet bij kunt houden.

Verantwoordelijk voor deze prestaties is de 7,0 liter V8, die het merk heeft ingekocht bij General Motors. Hetzelfde blok ligt namelijk ook in de Corvette Z06. De Nieuw-Zeelanders hebben het vermogen flink opgepept tot 600 pk, dat is 90 pk meer dan in de Amerikaan. De Hulme CanAm weegt slechts duizend kilogram dankzij z’n koolstofvezel body.

De 68-jarige Jack Freemantle, die de auto ontwierp en bedacht, wil de CanAm in 2010 naar Europa brengen. In Nederland zou de auto zo’n 500.000 euro gaan kosten, ongeveer net zo veel als de Caparo T1. Dat is die extreme supercar uit Engeland waar deze Hulme zijn pijlen zo nadrukkelijk op richt.