BMW geeft vanavond de officiële foto’s en informatie vrij maar zoals zo vaak is er vroegtijdig beeld op internet uitgelekt. Daarom tonen we je nu al de eerste foto’s van de nieuwe BMW-crossover.

De BMW 5-serie GT die hier op de foto’s staat is nog een conceptcar maar waarschijnlijk onthult het merk nog dit jaar de uiteindelijke versie. Die zal op details afwijken van deze conceptcar, die op de Autosalon van Genève debuteert.

Wat is de 5-serie GT? Een kruising tussen een 5-serie en een X6. Waarschijnlijk zal BMW de auto aanprijzen als een ‘ideale kruising’ tussen een SUV, MPV, hatchback en coupé. De GT is in feite een praktische variant van de volgende generatie 5-serie, die zijn design voor een belangrijk deel aan de GT ontleent.

De achterklep is net als bij de Skoda Superb in twee delen te openen. Meer informatie volgt pas aan het begin van de avond, als BMW de officiële plaatjes vrijgeeft. Uiteraard houden we je op de hoogte. Op de Autosalon van Genève, begin maart, kunnen we met eigen ogen zien wat we van de nieuwe ‘niche-BMW’ moeten vinden.