Mercedes presenteert voor de nieuwe E een gepantserde Guard-uitvoering. Inzittenden zijn veilig tegen beschietingen met handvuurwapens dankzij diverse beveiligingselementen in de carrosserie.

De Mercedes E-Guard biedt inzittenden bescherming tegen de meeste handvuurwapens. De auto voldoet aan de beveiligingsnorm VR-4, goed voor beschietingen met handvuurwapens van het kaliber Magnum .44. Met de optionele beschermde bodemplaat ben je ook veilig voor bijvoorbeeld handgranaten.

De E-Guard is af-fabriek voorzien van polycarbonaat ruiten en extra staal en aramide in de carrosserie. De toegepaste elementen nemen geen extra binnenruimte in beslag en de portierruiten kunnen zowel voor als achter gewoon worden geopend. Ook aan de buitenzijde verraadt niets dat het om een speciale uitvoering gaat.

Door alle extra materialen is de E-Guard wel wat zwaarder dan een gewone E. De remmen en het onderstel zijn aangepast om dit op te kunnen vangen. Standaard heeft de gepantserde E Airmatic-luchtvering. Mercedes biedt drie potente motoren aan, de E350 (292 pk), de E500 (388 pk) en de E350 CDI (231 pk). De E Guard is vanaf april te koop, prijzen zijn ‘op aanvraag’ verkrijgbaar.