Saab 9-3X

Saab presenteert op de Autosalon van Genève de 9-3X, een extra ruige versie van de 9-3 Estate. Dit model is een zoethoudertje dat het lange wachten op écht nieuwe modellen moet verzachten.

De Saab 9-3X is herkenbaar aan de donkergrijze beschermingsstrips op de carrosserie. De zwarte dakrails en diverse aluminium details maken het stoere uiterlijk compleet. Hoofd designer Simon Padian omschrijft de 9-3X treffend: “de 9-3X is simpel gezegd een wandelschoen die comfortabeler en stijlvoller is dan een zwaardere alpinistenlaars.”

Saab biedt de 9-3 X aan met twee motoren. De 2.0 turbo benzinemotor heeft 210 pk en 300 Nm koppel. Optioneel is een bio-ethanolvariant verkrijgbaar die op de brandstof E85 loopt. Standaard krijgt de 2.0T XWD vierwielaandrijving mee en de carrosserie zweeft 35 mm hoger boven het asfalt, of onverharde weg natuurlijk.

De dieselmotor is de van Fiat afkomstige 1.9 TTiD twinturbo met 180 pk en 400 Nm koppel. Vreemd genoeg heeft de dieseluitvoering alleen voorwielaandrijving. Ook is deze uitvoering 15 mm minder verhoogd dan de 2.0T. Prijzen voor de 9-3X zijn nog niet bekend, op de Autosalon van Genève gaan we de ‘opgeruigde’ 9-3 Estate voor het eerst bekijken.