Morgen wordt de Audi Sportback Concept gepresenteerd op de Detroit Autoshow. Nu al brengen we de gelekte foto’s. Deze vierdeurscoupé is de voorbode van de Audi A7.

Het vooraanzicht van de Sportback conceptauto is typisch Audi: de hoge grille omgeven door de lichtunits, wimpervormig opgebouwd uit LED-lampjes. Ook de hoge achterkant doet erg Audi aan. Van de zijkant bezien heeft de Audi Sportback een mooie coupélijn. Hier zien we enige verwantschap met de Estoque, de vierdeurscoupé van zustermerk Lamborghini. Maar de neergaande lijn aan de achterkant loopt sneller af bij de Audi, alsof de ontwerper heeft getwijfeld tussen een coupé en een hatchback.

De details over het prototype worden pas morgen bekendgemaakt, wanneer de Sportback Concept wordt onthuld op de North American International Auto Show te Detroit. Wel kunnen we alvast zeggen dat de Audi Sportback Concept de voorloper is van de verwachte Audi A7. Dit productiemodel zal grote overeenkomst vertonen met de Sportback Concept, zo leiden we af van de spionagefoto’s die al van het productietype zijn gemaakt tijdens het testrijden in Scandinavië.

De A7 wordt gepositioneerd tussen de A6 en A8. De auto wordt gebouwd op Audi’s nieuwe, modulaire basis Longitudinal Build Kit (LBK). Dat is een platform dat naar wens kan worden aangepast in lengte, breedte en hoogte. Zodoende is het geschikt voor meerdere modellen. De verwachting is dat de uiteindelijke A7 ook verschijnt in de versies Avant en Cabriolet. Het is nog onduidelijk of er ook sportieve versies (een S7?) zullen worden geproduceerd.