General Motors kan geen koper vinden voor Saab. Dat meldt Automotive News op basis van interne bronnen. De Amerikanen hebben het merk in de etalage gezet als onderdeel van het reddingsplan.

General Motors is bezig zijn portfolio op te schonen. Officieel staat Saab niet in de verkoop maar ‘herbekijkt GM de strategische opties’. Een optie daarvan is om het merk te lossen maar tijdens de zoektocht naar een eventuele koper strandt het Amerikaanse concern.

Daarmee is Saab na Hummer het tweede merk waarmee GM zit opgescheept. Een woordvoerster wil tegenover Automotive News niet ingaan op het nieuws. De details van het strategische plan worden pas naar buiten gebracht zodra er meer bekend is.

Het probleem van Saab is tweeledig. De verkopen zakken steeds verder in, in Amerika daalt de afzet twee keer zo hard als de markt. Een ander probleem is dat het merk geen stuiver verdient op de auto’s die worden verkocht in de Verenigde Staten. Dat komt omdat het merk de auto’s in Europa produceert en de dollar ten opzichte van de euro laag staat, waardoor importeren duur is.