Lexus onthult op de Autoshow van Detroit de HS 250h, een op zichzelf staand hybridemodel. De auto is uitgerust met techniek die afkomstig is van de Toyota Prius en blijft voorbehouden aan de Amerikaanse markt.

De Lexus HS 250h is een voor Amerikaanse begrippen compacte sedan. Hij valt tussen de IS en de grotere, hier niet leverbare, ES in. Onderhuids is vooral hybridetechniek van moederbedrijf Toyota te vinden waardoor de HS voorwielaandrijving heeft.

Een 2.4 motor zorgt samen met een elektromotor voor 187 pk, een CVT-automaat zorgt voor de overbrenging. Bijzonder is dat Lexus in de HS 250h voor het eerst een viercilinder benzinemotor in een model monteert. Lexus claimt dat de hybride een luchtweerstand heeft van slechts 0,27 cW. Verder zijn er nog geen verbruiks- en uitstootcijfers bekend.

Uiterlijk heeft de HS veel weg van de nieuwe RX en de IS. In het interieur past het merk CO2-neutrale kunststoffen toe. Lexus brengt de HS in september op de markt in de Verenigde Staten, voorlopig zijn er geen plannen om de auto naar Europa te halen.