Mitsubishi i MiEV

Mitsubishi gaat de i MiEV elektrische aangedreven auto in Nederland testen. De verkoop van de compacte ‘Electric Vehicle’ gaat deze zomer van start in Japan en Mitsubishi wil weten of de auto ook in Europa verkooppotentieel heeft.

Mitsubishi gaat in totaal twaalf i MiEV’s inzetten in Europa. Naast Nederland start de proef snel in Spanje en Engeland, later dit jaar volgen andere Europese landen. Het merk wil weten of de i MiEV kans van slagen heeft op de Europese markt en gaat daarom de weg op.

De afgelopen maanden stelde Mitsbishi de volledig elektrisch aangedreven auto al voor aan overheden, fleetowners en elektriciteitsbedrijven om de reacties te peilen. In Japan en de Verenigde Staten loopt al enige tijd een test met de i MiEV, in de zomer start de verkoop van het autootje in Japan.

De Mitsubishi i MiEV is een compacte vijfdeurs stadsauto met 46 kW-sterke elektromotor aan boord. De aandrijving is volledig elektrisch, wanneer de lithium-ion accu’s leeg zijn kunnen ze worden opgeladen aan het stopcontact. Als de proef succesvol verloopt komt de i MiEV na 2010 op de Europese markt.