De ellende bij SsangYong is nog lang niet voorbij. Het bedrijf heeft bij de rechter aangeklopt om uitstel van betaling aan te vragen. De kapitaalinjectie die het merk kreeg van moederbedrijf SAIC is bij lange na niet genoeg om de schuldeisers af te betalen.

SsangYong wendt zich tot de rechter om bescherming aan te vragen tegen schuldeisers. Als de rechter de aanvraag accepteert dan neemt hij de controle van het bedrijf over van SAIC, het Chinese moederbedrijf van SsangYong. De autofabrikant kan niet langer aan zijn verplichtingen voldoen door de ingestorte vraag naar auto’s.

De Koreanen zijn bereid om flink te saneren in ruil voor bescherming tegen de schuldeisers. SsangYong wil 30 procent van de arbeidsplaatsen saneren en er wordt zo snel mogelijk een plan gemaakt om de schulden af te lossen.

Volgens een analist in een artikel van Automotive News zou SAIC niet langer willen investeren in SsangYong nu de economische vooruitzichten onzeker zijn. Bovendien zijn er op dit moment aantrekkelijkere merken te koop tegen een goede prijs, zoals Volvo. De grootste schuldeiser, de Korea Development Bank komt alleen tegemoet als SAIC flink investeert in het merk.