BMW Efficient Dynamics

BMW presenteert in september op de autoshow van Frankfurt een duurzame sportauto. Deze conceptcar is onderdeel van de nieuwe bedrijfsstrategie van het merk. BMW kondigde de auto aan bij de bekendmaking van het nieuws dat het merk stopt met de Formule 1.

BMW trekt op de IAA in Frankfurt het doek af van een bijzondere conceptcar. Het is een sportwagen maar dan duurzaam ontwikkeld. Niet alleen de aandrijflijn is duurzaam, ook de toegepaste materialen zijn dat. Het design van de conceptauto straalt dat volgens BMW uit.

De Efficient Dynamics-denkwijze past het merk voor het eerst toe in een sportauto. Op welke wijze dat is moeten we nog even afwachten. Ook is niet bekend of de conceptcar een etalage van toekomstige technieken is of een daadwerkelijke aankondiging van een productiemodel.

Het Beierse merk pakt flink uit op de IAA in september. Naast de ‘duurzame sportauto’ presenteert BMW voor het eerst de 5-serie GT en de X1 aan het grote publiek. Beide modellen komen nog dit jaar op de markt. Ook een conceptcar die een hint geeft naar de nieuwe 5-serie wordt in Frankfurt verwacht.