De Britse politie heeft een Lexus IS-F in gebruik genomen. Het is de eerste van een reeks die de huidige vloot van Subaru’s Impreza moeten vervangen. De Britten kozen de Lexus na een praktijkproef van twaalf maanden met verschillende snelle modellen.

De Road Crime Section van de Britse politie gaat de strijd aan met snelheidsduivels in een Lexus IS-F. De komende tijd worden de Subaru’s Impreza van het korps vervangen door Lexussen. De Britse politie heeft ook enkele Mitsubishi’s Lancer Evo in gebruik.

De speciaal uitgedoste IS-F heeft voor 30.000 pond aan apparatuur aan boord. De dienstdoende agenten beschikken nu vanuit de Lexus over dezelfde informatiemogelijkheden als op het politiebureau. Ze kunnen bijvoorbeeld kentekens direct checken maar ook complete dossiers van overtreders opvragen.

De Britse politie testte de afgelopen maanden verschillende snelle modellen. De Lexus IS-F kwam als beste uit de bus. De stabiele elektronica en de indrukwekkende tussenacceleratie van de snelle Japanner waren doorslaggevend. De 5.0 V8 in de IS-F stelt de agenten in staat om een topsnelheid van 270 km/u te halen.